Wysłany: 2014-10-07, 10:05 Usuwanie obiektów z obrazka
Witam,
czy jest ktoś w stanie pomóc mi (doradzić) w usunięciu obiektów ze zdjęcia. Dodam, że ja jestem całkowitym laikiem w tym A teraz szczegóły. Mam zdjęcie (tło) na które dodano kalendarz (każdy miesiąc jest osobno). Kalendarz jest przeźroczysty więc widać co jest tłem pod kalendarzem. Moje pytanie jest takie czy jest możliwość usunięcia tego kalendarza tak żeby został czysty obrazek (tło). Jeżeli tak to czy możecie doradzić jak to zrobić ewentualnie kto mógłby coś takiego mi zrobić?
A jakieś wskazówki dla reszty? Jakbym np chciał z normalnego zdjęcia usunąć jakąś osobę
_________________ A dla gnostyków jesteśmy bóstwami, które popełniły błąd, zakochując się w naturze, dlatego spędzamy życie na tęsknocie do mgliście zapamiętanego stanu.
całą osobę? to już ciężka sprawa - fragmenty zdjęcia łatwo skasować można użyć do tego stempla np można wyciąć też fragment zdjęcia i wypełnić go "content-aware" ale nie zawsze to będzie idealne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum