Wysłany: 2009-11-27, 18:57 Edycja css z poziomu php lub js.
Witam.
Piszę stronę z cms'em i chcę wstawić możliwość edycji wyglądu strony (zmiana szerokości, tła, koloru...itp.) i zależy mi na tym, żeby można to było robić po zalogowaniu w panelu admina przy użyciu standardowego formularza, gdzie podaję np. wielkość top i po wysłaniu wartości zmienia mi się wartość boxa top w zewnętrznym css. Nie chcę tego robić w stylu znajdź wartość i ją podmień, bo musiałbym mieć zapamiętane wszystke stare wartości w bazie danych, abym mógł je porównywać, a zależy mi na tym, żeby wartość zmieniała się w ciemno, np. mam div#box { width: 40px; height: 40px; background-color: Red;} i chcę zmienić szerokość na 80px. Czy jest jakaś inteligentna funkcja co podmienia w ciemno same wartości w boxach, bez podawania starych wartości? Wiem, że ostro namieszałem ale może ktoś skuma o co mi chodzi
oczywiście, wszystki style które dasz niżej będą ważniejsze niż te wyżej a wszystkie możesz zmienić za pomocą JS bez względu na to gdzie się znajdują. Nie potrzebujesz znać poprzednich
dlatego to się nazywa kaskadowe arkusze stylów - style które są niżej zawsze są ważniejsze wyjatki to style które damy jako !important czyli ważne lub zmienione za pomocą skryptów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum